top of page

Iskolavezető

A vizsgára felkészítő tananyagot, tantermi vagy távoktatásos rendszerrel sajátíthatják el tanulóink.

2020 májusában indult az első képzésünk,családias környezetben. A klimatizált tanterem Tiszakécskén  a folyó partján található , adottságait kihasználva, itt tartjuk a vizsgára történő felkészítést,illetve a  konzultációt a távoktatást választók részére, a gyakorlati képzéshez, és vizsgához se kell idegen környezetbe menniük tanulóiknak, saját stég és hajó áll a rendelkezésre. Az  elméleti oktatás ideje alatt ásványvíz és kávé fogyasztást teszünk lehetővé és az utolsó nap zárásaként egy bográcsos ételre vendégül látjuk minden kedves leendőbeli Kapitányunkat.

Névtelen-1.png

A Király Hajós
Iskoláról

Király Károly 

A hajózás gyermekkori álmom volt, ami 27 évig váratott magára, 2005 márciusában kaptam az első folyami hajós szerződésemet, 6 hónapot töltöttem el Francia országban egy szálloda hajó fedélzetén ez egy 150 fő befogadó képességű úszó hotel volt ami Lyon- Arlesi útvonalon közlekedett. Egyik szerződés követte a másikat, így kerültem a következő évben a Dunai szakaszra, itt cég mind a négy hajóján dolgoztam  Passautól egészen  a  Fekete tenger torkolatáig,  2013 ban rövid időre a Rajnán és a Moselen hajóztam. Nagyobb kikötők, mint például Köln, Amsterdam, Antwerpen, Rotterdam… az álomból 13év álomhajózás lett. A vendéglátás mellet mindig is érdekesnek tartottam a nautikai személyzet munkáját, ezért úgy gondoltam, hogy egy Matróz képzéssel több rálátásom lehet erre az érdekes és változatos szakmára.

Képesítéseim

- Matróz képesítés 2013

- Tengeri B kategória 2013

- Kedvtelési célú kishajó vezetői 2013

- Hivatásos Kisgéphajó vezetői 2020

Életemet mint sok más emberét a vírus helyzet átszervezte, családommal 2020 márciusában Nagykőrösről Tiszakécskére költöztünk,a családi nyaralóba, a Tisza partjára,itt ismerkedtem meg oktató kollegámmal Berki Lászlóval. Mivel a hajózás, és a víz szeretete nem múlik el csak úgy, arra a döntésre jutottam,hogy kisgéphajó vezetői iskolát alapítok Tiszakécskén,ami nem bizonyult (Tiszavirág életűnek) mivel szép számmal vannak jelentkezők,hogy elsajátíthassák ezt a csodálatos szabadidős tevékenységet,ami természetesen nem csak saját hanem családjuk és barátaik örömét is szolgálhatja .Tudomásom szerint a Tiszakécske Város  Önkormányzatának tervei között szerepel egy kikötő létrehozása, ami minden bizonnyal fellendítené az idegen forgalmat és a hajós életet, ezen a gyönyörű közép Tisza vidéken.

Iskolavezető

Berki László

oktató

Az életem során több dologgal is foglalkoztam, de ami a legközelebb áll hozzám a folyó és természettel kapcsolatos tevékenységek.

Gyermekeimmel is sok időt töltünk a szabadban,próbálom őket is arra nevelni, hogy szeressék és óvják a természetet ami körülvesz bennünket. Jelenlegi munkám kapcsán is a folyó a második otthonom 2013-tól Hajóvezetőként dolgozom a közép tiszai szakaszon. 2021 májusa óta segítem a Király hajós Iskola eredményes működését mint elméleti és gyakorlati oktató, szeretem megosztani az emberekkel szakmai tudásomat,helyismeretemet, és a munkámból adódó tapasztalataimat amik a helyes és biztonságos vízi közlekedésre összpontosulnak.

bottom of page